Mădălina Stoica

Instructor

Drumul Madalinei s-a împletit mereu cu formarea şi educarea celor dornici de cunoaştere şi perfecţionare. Şi-a urmat această chemare începând cu anii de facultate, fiind licenţiata în Teologie-Filologie şi a continuat ca profesoară de religie şi engleză şi ca mentor de stagii de practică pentru comunităţile rome.

În 2012, interesul pentru tot ce este nou, atipic şi are o poveste de descoperit, i-a îndreptat paşii către bijuteria contemporană, pe care a început să o studieze atât autodidact cât şi în cadrul Institutului de Artă și Design Assamblage din Bucureşti. Şi-a continuat studiile în acest domeniu participând la numeroase cursuri în cadrul ARTKIMIA – Studio de Artă & Bijuterii alături de Corina Gheorghe, primul Instructor Art Clay certificat în România.

Recunoaşterea valorii bijuteriilor create a venit la scurt timp, fiind selectată la evenimente de profil recunoscute pe plan naţional şi internaţional. Printre cele mai importante dintre acestea enumeram: Autor – Bucureşti/ România – 2013, Göteborg / Suedia – 2013 (galeria  FOUR), Lille / Franța – 2014 (Alliages), Autor – Bucureşti/ România – 2014, Joya Barcelona – 2016, Noaptea Albă a Galeriilor – Expoziții de Artă / CRAIOVA / 2019-2021, Bijuterii Proiect de design – Academia Regală de Artă / 2022- Haga / Olanda.
Dragostea pentru oameni şi pasiunea de a crea s-au împletit începând cu 2019, când a început colaborarea cu DallesGo, devenind, timp de 3 ani, profesor de design de bijuterii şi predând atât în Bucureşti cât şi în Craiova.

Un educator prin vocaţie şi instruire, Madalina a creat în 2021 scoala de bijuterie contemporană Art-Up din Bucureşti, locul unde poveştile se transformă în bijuterii, unde oamenii sunt ascultaţi şi înţeleşi şi metalul se supune emoţiilor şi imaginaţiei.